irmik helvası
4 kişilik
malzeme
1 su bardağı irmik
1 su bardağı esmer şeker
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı çam fıstığı
1-2 damla limon
yapılışı
Bir tavaya tereyağını, fıstığı ve irmiği koyun, irmik kahverengileşene kadar kavurun, sürekli karıştırmalısınız. Irmik kahverengi renk alınca 1 su bardağı şekeri ve suyu ekleyin. Karıştırmaya devam ederk irmik muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağı kapatmadan önce limon suyunu ekleyin. Eğer dilimleyerek servis yapmak isterseniz küçük bir borcamı ıslatın ve helvayı azar azar borcama dökün (borcamın çatlamasını önlemek için). Bu akşam Adana'da hava çok soğuk. Son yılların en soğuk kışını yaşıyoruz. İrmik helvamızın içimizi ısıtacağını düşündük. Eşimle ben çok severiz, ancak irem ve pelinden sadece pelin :-)
Afiyet olsun:-)
Tatlı'dan sonra : Sade Türk kahvesi:-)
4 yorum:
Emel'cigim merhaba,
Oncelikle ellerine saglik, gene ne guzel seyler hazirlamissin.
Ve onerdigin sey cok guzel, neden olmasin. Her turlu sey yapilabilir, cok guzel bir fikir.
Guzel bir hafta sonu diliyorum,guzel ailene ve sana, sevgiler.
o zaman etkinliğimiz hayırlı olsun aybikecigim
merhabalar,
etkinlik sayesinde bir hemşerimi daha buldum. :)) adanalıyım ben de ama sadece tatillerde gidebiliyorum çalıştığım için. adanalı olduğunuzu okuyunca yorum bırakmak istedim.
sevgiler...
helva çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık
deniz sefası tesekkurler yorumun icin
bende cok sevindim hemserim, siteni daha once gormustum, cok begendim, annenin de elelrine saglik cok guzel seyler yapmis:=)
Yorum Gönder