5 Mart 2008 Çarşamba

Köstebek pastası

Malzeme
Kek için
2 yumurta
2 türk kahvesi fincani şeker (1 çay bardağından fazla)
1 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
kabartma tozu
krema için
1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı süt.
rendelenmiş çikolata
2-3 adet muz
Yapılışı
Yumurta ve şekeri 3-4 dk çırpın. tereyağını eritin ve karışıma ekleyin. Un, kakao ve kabartma tozunu da koyun ve kısa bir süre daha karıştırın. Kelepçeli bir kalıba dökün. 160 derecede 20 dk pişirin. Kek pişince soğumaya bırakın. Krem şantiyi 1,5 çay bardağı süt ile çırparak hazırlayın ve dolaba koyun. Soğumuş kekinizin içini oyun. Kekin altının delinmemesine dikkat ederek tabii. Oyarken çıkardıklarınızı bir kenarda ufalayın. 3 muzu ortalarından ikiye kesin. Oyulan kısma dizin. Krem şantiye rende halinde çikolata parçalarını ekleyin. Muzun üzerine kremayı boşaltın kubbe görüntüsü verin. Ufalanmış pandispanya parçalarını da şantinin üzerini tamamen kapatacak şekilde serpin ve elinizle de hafifça bastırın. Buz dolabında 2-3 saat dinlnedirip servis yapın. Çocuklarınız da konuklarınız da bayılacaktır bu pastaya. Servisi de çok güzel oluyor:)
Afiyet olsun:-)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

selam..köstebek pastasını çook begenirim ama hiç deneme fırsatım olmadı..artık tarif olduguna göre....elinize saglık canım.sevgilerimle.

SOFRAM dedi ki...

Canım hep köstebek pastanın hazır paketlerini görüyordum, ama hiç denemedim. Ama bu şekilde tamamen ev yapımı çok daha güzel ellerine sağlık,bu tarifle denemeye çalışacağım, sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

canim kostebek pastan cok guzel gorunuyor
bende hep denemek istiyorum ancak birturlu kismet olmadi
guzel bir gun dilerim...

www.yenitadlar.blogcu.com

Powered By Blogger
Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et