11 Şubat 2008 Pazartesi

şakşuka




Malzeme
(15 kişilik)
2 büyük kemer patlıcan
2 büyük kabak (veya 3 orta boy kabak)
8-10 adet sivribiber
2 orta boy patates
4 orta boy domates
5 dis sarımsak
1 çorba kaşığı kuru nane
kızartma için mısırozü sıvı yağ (2 su bardağı kadar)
şakşuka sos için az zeytinyağı.
tuz
yapılışı
Sebzeleri yıkatın ve özürlerini temizleyin. Patlıcanları, patatesi soyun, patlıcan ve kabakları küçük küpler halinde (1x1 cm) doğrayın. Patatesi parmak patates yapın, biberleri ise 2 cm uzunluğunda dograyın (daha uzunu serviste problem olabilir). Kızartma sırası patlıcan, kabak, biber ve patates olmalı, çünki bunların tatları birbiribe karışmamalı. Tavaya bolca yağı koyun, iyice kızdığında patlıcanları atın kızarsın, sonr akabakları, sonra biberleri ve en son da patatesleri. Kızaran sebzeleri kağıt havlu üstüne almayı unutmayın ki fazla yağı süzülsün. Tum malezemeyi servis yapacağını kaba alın tuzlayin ve iyice karıştırın.

Şakşuka sos:
Tavaya çok az zeytinyağı koyun, sarımsakları mink doğrayın ve yağa atın, kuru naneyi de ekleyin, biraz kavrulunca kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi tavaya alın. Bu sos domatesler hafif pişene kadar ocakta kalsın (10 dk kadar). Sosu soğutun.

Servis: Kızartmaların üzerine şakşuka sosu dökün karıştırın, tercihen bir kaş saat önceden hazırlarsanız soğuk servis daha iyi olabilir.
Afiyet olsun:-)

Hiç yorum yok:

Powered By Blogger
Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et