11 Şubat 2008 Pazartesi

Elmalı Kurabiye


Elmalı kurabiye, mmm en sevdiğim kurabiye, gebeliğimde ve lohusalığımda uğruna herşeyi verebileceğim kurabiye:-) ikizlerimin yaş gününde de bu kurabileyelerden yaptım. Kızım pelin bana çok yardımcı oldu bicir bicirliğiyla hem keyifli hem de çabucak yaptık kurabiyelerimizi (bu yazıyı okuyunca irem ben nerdeydim diye sorabilir, kurabiyeleri sabah yapmıştık ve kizim iremcigim sen uyuyordun meleğim)



Malzeme
(30 kurabilyelik)
4 su bardağı un
1 paket (250 gr) bitkisel margarin veya tareyağ
3 kaşık toz şeker (esmer şeker kullandım)
1 tatlı kaşığı karbonat (silme)
3 çorba kaşığı yoğurt
iç malzemesi
3 adet orta boy elme
1 çay bardağı ceviz
3 çorba kaşığı şeker (ben 5 kaşık kullandım)
1 tatlı kaşığı tarçın

üzeri için: pudra şekeri

Yapılışı
Öncelikle iç malzemeyi hazırlamalısınız. Elmaları rendenin iri tarafında rendeleyin, 3 kaşık şekerle tavaya alın ve pişirin (10 dk kadar). Cevizi orta irilikte ufalayın. Cevizi ve tarçını elmaya ekleyip soğutun.
Hamurun hazırlanışı:Yumuşamış yağ (ocakta eritlmiş değil, buzdolabından dışarıda bırakılarak yumuşatılmış), yoğurt, şeker, karbonat ve unu bir kaba alın hamur hazırlayın. Hamurunuzun toparlanması için biraz yogurmalısınız. (Toparlanmıyorsa un ilavesi yapabilirsiniz)

Hamurdan parçalar koparıp 1/2 cm kalınlığında açın ve bir kupa ile daireler kesin, her dairenin ortasına elmalı içten koyun. Fırın tepsisine yağ süremeyi. Hazırlanan kurabiyeleri tepsiye dizin. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişirin. Üzerleri hafif kızarmış olmalıdır. Kurabiyeler hafif soğuyunca bir çay süzgeci yardımıyla pudra şekeri serpin (bizde bu işi pelin yaptı çok eğlendi, kar yağdırdığını söyledi:).
Afiyet olsun:-)




Hiç yorum yok:

Powered By Blogger
Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et