11 Şubat 2008 Pazartesi

çerkez tavuğu



Yaş günü partimizin salatalarından biriydi çerkez tavuğu. Davetlilerimizin de çok seveceğini düşünüp bu güzel mezeden yapmaya karar verdim. PArtimiz pazar günüydü ama ben bu mezeyi cumartesi akşamından hazırlayıp dolaba koymuştum. Ertesi gün tüm malzeme birbirne kaynaşmıştı:)

Malzeme
(15 kişilik meze)
3 adet kemiksiz tavuk gögsü
5 dis sarımsak
1 tüm bayatlamış ekmek içi
1,5 su bardağı tavuk suyu
1/2 çay bardağı süt
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
tuz
sos için:
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı pulbiber (acı kırmızı biber)

yapılışı
Tavuk gögsünü az tuz atılmış (1 çay kaşığı kadar) az suda (4 su bardağı gibi) haşlayın, haşlanınca minik parçalara ayırın. Bir kasese sarımsakları ezin. BAyat ekmek içlerini küçük parçalara ayırıp sarımsakların olduğu kaseye alın. Üzerine tavuk suyunu dökün, yoğurdu da ekleyin, hepsini birlikte blendr-dan geçirin muhallebi kıvamında bir karışım elde edin, eğer kıvamı katı olursa sütü de ekleyin, tuzunu ayarlayın. Servis yapacağınız çukurca bir tabağa tavuk gögüslerini yayın, üzerine de hazırladığınız karışımı dökün. Bir çatalla tavuk aralarını açıp bu karışım aralara da girmesini sağlayabilirsiniz. Bir tavaya zeytinyağı ile pulbiberini karıştırın ve kızıdırın, bu sosu çerkez tavuğunun en üstüne dökün, istediğiniz zaman servis yapın. Benim tavsiyem servisten 4-5 saat önce hazırlamanız. Bu şekilde hem soğuyor hem de ekmek içleri sosu iyice alıyor.
Afiyet olsun:-)

Hiç yorum yok:

Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et