11 Şubat 2008 Pazartesi

Arnavut Ciğeri


Bu meze çok sevilir, ben de yaş günü partimize davetli olan birçok kişinin ciğer sevmesi nedeniyle bu mezeyi de menüye dahil etmeye kadar verdim. Aslinda koyun ciğeriyle yapılması gerkiyor ancak ben dana ciğer kullandım ve birşey değişmedi:)



Malzeme:
(15 kişilik)
1,2 kg dana ciğer (1 kg da yeterli olabilir, ben migrostan hazir 2 parça ciğer aldım)
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı pulbiber (minik konuklar ciğer seviyorsa, koymayabilirsiniz)
1 çay kaşığı karabiber
1 tatli kaşığı kimyon
kızartma için 1,5 su bardağı mısırözü yağı
tuz

Yapılışı:
Ciğerleri mink kusbaşı halinde doğrayın. Buzlu suda 10 dk bekletin. Çıkarıp kağıt havlu üzerine alın. Az tuzlayın. Tavaya yağı alın ve kızdırın. Ciğerleri una bulayın. Kızgın yağa atın ve 2-3 dk kızartın. Daha fazla tutarsanız sertleşebilir. Kızarmış ciğerleri servis kabına alın ve tuzlayın. Üzerine kimyon, pulbiber ve karabiber ekin.
Birlikte: Yeşil soğan salatası veya soğan salatası
Afiyet olsun:-)








2 yorum:

Disalce dedi ki...

emelcim ellerine sağlık...

benimde çok sevdiğim bir lezzet....

çokda güzel görünüyor....

Emelin Mutfagi 01(Emel Ceyhun SABIR) dedi ki...

şimdi bir arkadaşım ciğeri sütte beklettiğini yazmış bana, bu şekilde de denemek gerek, sevgiler:) emel

Powered By Blogger
Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et