11 Şubat 2008 Pazartesi

Ispanaklı-patatesli rulo börek


Evde kizkardeşimin unuttuğu ıspanaklar yaş günü partimizin böreği oldular:) Ama patates de eklenerek. Hem doyurucu hem de lezzetli bir börek oldu.

Malzeme:
6 adet yufka
2 bağ ıspanak
2 adet patetes
1 diş sarımsak
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tereyağ
2 bardak süt
2 yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ

börek üstü için: 1 çorba kaşığı yoğurt

yapılışı:
Ispanakları 1 saat sirkeli bol suda bekletin ki topraklar süzülsün, mikroplar ölsün. Yıkayıp sularını süzdürün. İncecik kıyın
Bir taraftan da 2 adet patetesi soyun, minik küpler halinde doğrayın, üzerini az gececek kadar tuzlu suda haşlayın. Pişince haşlama suyunu süzün.
soğanı ve sarımsağı incecik doğrayın.

Bir tavaya tereyağını alın, soğanı ve sarımsağı salçayla birlikte biraz kavurun, tuz ve karabiber ekleyin. Tavaya incecik kıyılmış ispanakları alın ve bir süre birlikte pişirin (5-10 dk). Bu karışıma haşlanmış pataesleri ekleyin ve iyice karıştırın (patatesler ezilmesin dikkat). Bu karışımı 3 eşit parçaya ayırın.

Şimdi iç malzeme hazırlanmış oldu.

Yufkalara süreceğimiz sütlü karışımı hazırlayalım. Yumurtalardan birinin sarısını ayırın. Diğerlerini çırpın, içine sütü ekleyin, sıvı yağı da ekleyin. Harcınız hazır.

3 çift yufka yapacaksınız. Ispanaklı harç o nedenle üçe ayrıldı:)

bir yufkayı serin, üzerine sütlü karışımdan dökün ve fırçayla her yeri bu karışıma bulayın. Bu yufkanın üzerine 2. yufkayı serin. Üzerine sütlü karışımdan sürün. Şimdi bir çift yufkanız var. Bunun üzerine ıspanaklı harcın ayrılmış 3 kısmından birini alın ve tüm yufkaya yayın. Bir taraftan başlayarak rulo halinde sarmaya başlayın. Uzun bir rulonuz olacak. Bu ruloyu ortadan ikiye kesin ve frın tepsisine koyun. Burada 2 cm genişliğinde yeniden keserek parçalara ayırın. Geriye kalan 4 yufkanızı da benzer şekilde çift oluşturarak rulo yapın ve borekleri hazırlayın.

Üzeri için 1 yumurta sarısı ile bir çorba kaşığı yoğurdu karıştırın (isterseniz az sıvı yağ ekleyebilirsiniz), Fırça yardımıyla börek üstlerine sürün. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişirin.
Afiyet olsun:-)








4 yorum:

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan dedi ki...

Ellerine saglik hemserim, kizkardesin ispanaklari unutmus ne de guzel olmus :)

Feyza Fidan dedi ki...

Bayıldım bu tarife Emelcim..Olsa şimdi o böreklerin hepsini yemiştim valla..Ellerine sağlık,
Sevgiler...

Aynur dedi ki...

himmm bayilirimmm :))

eline saglik canimmm

Sevgiler

www.aynurdantarifler.blogspot.com

Emelin Mutfagi 01(Emel Ceyhun SABIR) dedi ki...

ispanak severler:) tesekkurler yorumlariniza, emel

Powered By Blogger
Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et