28 Eylül 2008 Pazar

Emelin Sebzeli Pirinç Pilavı


Tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan bir pilavdır Emelin sebzeli pirinç pilavı.

Malzeme
8 kişilik

3,5 su bardağı pirinç
2 det orta boy havuç
1 küçük soğan
1 çay bardağı hafif haşlanmış bezelye
1 çorba kaşığı tereyağ
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı su
birkaç damla limon suyu
her bardağ bir çay kaşığı olmak üzere 3-4 çay kaşığı tuz

Yapılışı
Tencereye yağları alın. Soğanı incecik kıyın ve yağa atın. HAucu soyunve çok minik doğrayın. Soğanlar havucu kavurmaya devam edin. BEzelyeyi de keleyip hepsini bir miktar kavurun (5 dk). AKrışıma 2-3 damla limon suyu ekleyin. Pirinci yıkayın ve karıma ekleyin. Hepsini birkaç defa çevirdiktan sonra suyunu koyun. Pilav kaynamaya başladıktan sonra karıştırmayın ve ocağın altını kısın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et