28 Eylül 2008 Pazar

Kıymalı Ispanaklı Börek

Pelin'cik böreğin sütlü karışımını koymakla görevlendirilmişti


Ispanaklı kıymalı harç

Börek hazırlığı tamamlandı


Kıymalı Ispanaklı Börek
malzeme
1 paket yufka (içinde 5 adet var)
2 bağ ıspanak
1 soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
250 gr kıyma
1 çorba kaşığı tereyağ (ıspanaklı böreğin puf noktasıdır)
1 tatlı kaşığı karabiber
2 yumurta
1,5 su bardağı süt
1/2 sıvı yağ
Yapılışı
Ispanakları iyice yıkayıp temizleyip incecik doğrayın. Bir tavada tereyağda ince kıyılmış soğan ve sarımsağı kavurun, salçayı ve kıymayı ekleyin pişirin. Karabiberle tatlandırın. Ateşi kapatın. Ispanaklarla kıymalı harcı elinizle sıkarak karıştırın. Ispanak tuza karşı duyarlıdır. İsterseniz eliizle bir tutam tuz ekleyebilirsiniz. (Ispanaklar pişirilmeyecek).
Büyük fırın tepsisini tereyağ ile yağlayın.
1 tam yumurta, 1 yumurtanın beyazını, 1/2 çay bardağı sıvı yağı ve sütü çırpın.
1 yufkayı tepsinin alt kısmına gergince serin, kenarları tepsiden dışarı çıkacak ve börek bittiğinde en üstten kapatılacaktır.
Yufkayı sütlü karışımla ıslatın. Ispanaklı harçtan serpin. Üzerine diğer yufkayı yayın. Yufka tesiye sığdırılacaktır (kırışık koyabilirsiniz). Islatın ve harcı yayın. Bu şekilde böreği hazırlayın. En üste yufkayı 4 parçaya bölüp düzgünce ıslatıp ıslatıp yerleştirin. En alttaki yufakanın tespinin dışında aklan kısımlarını kapatın.
Bir kenarda kalan bir yumurta sarısını az sıvı yağ ve varsa 1 çorba kaşığı yoğurt ile karıştırın. Yufkaların üzerine sürün. Çörekotu veya susam da ekleyebilirisiniz en üste. İstediğiniz büyüklükte dilimleyebilirsiniz. Ben büyük fırın tepsisini 25 parçaya dilimliyorum.
200 C de 30 dk pişirin.
Afiyet olsun:-)
Ispanaklı börekte, tereyağ, süt, sarımsak ve karabiber kullanın böreğiniz ummadığınız kadar lezzetli olur.



1 yorum:

Emelin Mutfagi 01(Emel Ceyhun SABIR) dedi ki...

Pelin'in yemek mutfağı, sizi çok sevorum, orda çok güzelsiniz, size dee çok güzel pastalar börekler ne güzel yapacağııım, annemle çalışıyorum ne güzel oluyor, mmm mmm mmmm(kızım pelin yazdı)

Powered By Blogger
Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et