Fırından Önce
Fırın Tavuk
8 kişilik
Malzeme
- 8 tavuk but (baget değil tüm but)
- 6 adet orta boy patates
tavuk terbiyesi (Avcarı, marinesi)
- 5 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı salça
- 1/2 limon suyu (veya 1 çorba kaşığı yoğurt veya 1 çorba kaşığı soya sosu)
- tuz ve karabiber
Fırın için pişirme poşeti (2 adet)
2 tatlı kaşığı un (her bir poşet için)
Yapılışı
Tavukları fırına atılmadan önce marine ederseniz yumuşacık tavuk elde edersiniz. 1 saat öncesinden avcarlanmalıdır. Sarimsaklar irice kıyılır, salça, limon suyu ve baharatlar karıştırılır. Tavuk parçaları bu karışıma bulanır, sarımsaklar butların arasına sıkıştırılır. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirilir.
Fırında pişirme zamanı geldiğinde
Patatesler soyulur ve 1 cm lik halkalar halinde doğranır.
Fırın poşetine 1 tatlı kaşığı un konur. Bir borcama poşet yerleştirilir. Butlar poşete düzgünce yerleştirilir. Avcardaki sarımsaklar da poşete alınır. Patatesler kalan avcarla iyice karıştırılır. Karabiber ve tuzla tatlandırılır. Butların altına gelecek şekilde poşete konur. Poşetlerin agzı kapatılır ve üzerine iğne ile birkaç delik açılır. Fırında 200 C de 70 dk pişirilir. Servis zamanı geldiğinde poşetler yırtılır ve yemek tepsiye alınır. Serviste bir but ve aynına pataesler garnitür olarak konur.Birlikte: Emelin Sebzeli Pirinç Pilavı
Afiyet olsun:-)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder