27 Eylül 2008 Cumartesi

Fırın Tavuk

Fırından sonra

Fırından Önce


Fırın Tavuk
8 kişilik
Malzeme
  • 8 tavuk but (baget değil tüm but)
  • 6 adet orta boy patates

tavuk terbiyesi (Avcarı, marinesi)
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1/2 limon suyu (veya 1 çorba kaşığı yoğurt veya 1 çorba kaşığı soya sosu)
  • tuz ve karabiber

Fırın için pişirme poşeti (2 adet)
2 tatlı kaşığı un (her bir poşet için)

Yapılışı

Tavukları fırına atılmadan önce marine ederseniz yumuşacık tavuk elde edersiniz. 1 saat öncesinden avcarlanmalıdır. Sarimsaklar irice kıyılır, salça, limon suyu ve baharatlar karıştırılır. Tavuk parçaları bu karışıma bulanır, sarımsaklar butların arasına sıkıştırılır. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirilir.


Fırında pişirme zamanı geldiğinde
Patatesler soyulur ve 1 cm lik halkalar halinde doğranır.
Fırın poşetine 1 tatlı kaşığı un konur. Bir borcama poşet yerleştirilir. Butlar poşete düzgünce yerleştirilir. Avcardaki sarımsaklar da poşete alınır. Patatesler kalan avcarla iyice karıştırılır. Karabiber ve tuzla tatlandırılır. Butların altına gelecek şekilde poşete konur. Poşetlerin agzı kapatılır ve üzerine iğne ile birkaç delik açılır. Fırında 200 C de 70 dk pişirilir. Servis zamanı geldiğinde poşetler yırtılır ve yemek tepsiye alınır. Serviste bir but ve aynına pataesler garnitür olarak konur.

Birlikte: Emelin Sebzeli Pirinç Pilavı

Afiyet olsun:-)


Hiç yorum yok:

Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et