27 Eylül 2008 Cumartesi

Sütlaç


Ramazanın son günlerini yaşıyoruz. Bugün cumartesi bu akşam iftara konuklarım vardı. & yetişkin 2 çocuk (pi) ve bir bebek:-) Sude bebeğimiz henüz 1 aylık. Annesi emzirdi Emel teyzesi gazini cikardi. Bir kere de altını değiştim. Özlemişim bu işleri:-) Akşam tatlı olarak revani yapmıştım. Ancak bitanem Pelin kızım sütlacı çok seviyor diye şöyle anasının elinden sütlaç yesin kuzum dedimv esyaptım. Ben de özlemişim.
Sütlaç
Malzemeler
18 kase (15 kişilik)
2 su bardağı pirinç
2 lt süt
2 çorba kaşığı pirinç unu
4 su bardağı şeker
Sütlacın üzerine serpmek için tarçın.
Yapılışı
Pirinci büyükçe bir tencereye alın. Üzerine pirincin 3-4 parmak üstünde olacak şekilde su koyun. Pirinç haşlanıp lapa lapa olduğunda sütü ekleyin. Süt ve pirinç birbiriyle iyice karışıp kaynayınca şekeri ekleyin ve 2-3 dk daha kaynatın. Pirinç ununu az su veya soğuk süt ile eritip sütlaca koyun kaynayınca ocağın altını kapatın. Kaselere koyun. İkramlık ayaklı kase kullanabilirsiniz. Sütlaçlar soğuduğunda buzdolabına alın. Servis yapmadan önce tarçın serpin.
Bu sütlacın tatlılık oranı ortadır. Daha da şekerli isterseniz 1/2 su bardağı daha ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et