30 Eylül 2008 Salı

Mısır Unlu Kek


Nişastalı, gazozlu, çaylı, kepekli hatta kabaklı kek duymuşsunuzdur. Ama bilmem ki mısır unlu kek yediniz mi?
Kıtır, dağılan, gevrek hisli, ince taneli his, az şekerli, kuru yemişli, kuru meyveli ve tarçınlı bir kek isterseniz buyrun tarifimi deneyin.
Mısır Unlu Kek
12 kişilik (12 üçgen dilim)
30 cm çağında daire Paşabahçe Borcam tepsi kullanıldı
Malzeme
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı un
2 su bardağı mısır unu
1 paket kabarta tozu
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı dolusu tarçın
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Yapılışı
yumurta, şeker, vanilya velimon kabuğu rendesini 3 dk orta 2 dk turbo hızda çırpın.
Süt ve yağı ekleyin
Önce mısır ununu bu karışıma eleyin ve çırpmaya devam edin.
kabartam tozunu eleyerek ekleyin
unu eleyerek ekleyin, düşük hızda karıştırın
bir tepsiyi unlayın ve az yağlayın, 170 derecede 25 dk pişirin.
Afiyet olsun:-)
Resim Ekle

4 yorum:

Mutfak Havlusu dedi ki...

bayramınız ağız tadıyla olsun olsun inşAllah..

Bir Dilim Düş dedi ki...

Emelciğim mutlu ve huzurlu bayramlar canım,

Sevgiler,
Evren

muko dedi ki...

Merhaba,ben hiç duymamıştım mesela eline sağlık çok güzel görünüyor
sevgiler..

keskinli dedi ki...

selam canim coktandir gelemedim gecmiste olsa bayramin kutlu olsun sevgiler

Powered By Blogger
Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et