27 Eylül 2008 Cumartesi

Toz Tarhana Çorbası


İftar yemeğimizde çorba olarak tarhana çorbası yaptım. Eşimin teyzesinin bizim için yaptığı toz tarhanayı kullandım. Buzdolabımda bir kavanozda duruyor ve canımız tarhana istediğinde çıkarıp şüp şak yapıyoruz. Aslında menude mercimek çorbası düşünmüştüm ama son and farkettim ki mercimeğimiz kalmamış. Neyse ki her zaman bu hazır çorbalar işe yarıyor. Siz de buzdolabında mahafaza ederseniz neredeyse bir yıl kullanabilrsiniz.
Not: Hafif ekşimsi bir çorba elde ediliyor.
Toz Tarhana Çorbası
Malzeme:
8 kişilik
8 çorba kaşığı toz tarhana
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı tereyğ
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kase yoğurt
2 lt su
Yapılışı
Toz tarhanayı soğuk suda ezin. Bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alın. Sarımsakları soyunev incecik kıyın. Yağda kavurun, salçayı ve kuru naneyi ekleyin. Üzerine erittiğiniz tarhanayı ekleyiniz. Suyunu da ayarlayı kaynamaya bırakınız. Ara sıra karıştırmayı unutmayın. 10 dk kadar kaynadıktan sonra çorbaya yoğurdu ekleyin. Anca yoğurdu eklemeden önce iyice özeyin.
Yoğurt eklendikten sonra bir taşım kaynatıp ocağı kapatın. Bir blendr vasıtasıyla çorbayı çekin. Afiyet olsun:-)

Hiç yorum yok:

Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et