Nişastalı, gazozlu, çaylı, kepekli hatta kabaklı kek duymuşsunuzdur. Ama bilmem ki mısır unlu kek yediniz mi?
Kıtır, dağılan, gevrek hisli, ince taneli his, az şekerli, kuru yemişli, kuru meyveli ve tarçınlı bir kek isterseniz buyrun tarifimi deneyin.
Mısır Unlu Kek
12 kişilik (12 üçgen dilim)
30 cm çağında daire Paşabahçe Borcam tepsi kullanıldı
Malzeme
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı un
2 su bardağı mısır unu
1 paket kabarta tozu
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı dolusu tarçın
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Yapılışı
yumurta, şeker, vanilya velimon kabuğu rendesini 3 dk orta 2 dk turbo hızda çırpın.
Süt ve yağı ekleyin
Önce mısır ununu bu karışıma eleyin ve çırpmaya devam edin.
kabartam tozunu eleyerek ekleyin
unu eleyerek ekleyin, düşük hızda karıştırın
bir tepsiyi unlayın ve az yağlayın, 170 derecede 25 dk pişirin.
Afiyet olsun:-)
4 yorum:
bayramınız ağız tadıyla olsun olsun inşAllah..
Emelciğim mutlu ve huzurlu bayramlar canım,
Sevgiler,
Evren
Merhaba,ben hiç duymamıştım mesela eline sağlık çok güzel görünüyor
sevgiler..
selam canim coktandir gelemedim gecmiste olsa bayramin kutlu olsun sevgiler
Yorum Gönder