Malzeme (10 dilim)
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
150 gr tereyağ, veya bitkisel margarin
1 lt süt
Yapılışı
Bir tercihen teflon tencereye tereyağını koyun, unu ekleyin ve kavurun. Unun pişmesi özellikle hazım açısından cok önemlidir. Un kavrulunca sütü yavaş yavaş ekleyin bir tahta kaşıkla da hızla karıştırın ki topaklanmasın. Sütten yarım bardak kadarını ayırın ve içinde nişastayı eritin, bu nişastayı da yavaş yavaş muhallebiye ekleyin. Vanilyayı ve şekeri de koyduktan sonra karıştırmaya devam ederek koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişince bir borcamı hafifce ıslatın, tavuk gögsünü yavaşça borcama dökün, Ilınınca buzdolabında birkaç saat soğutun. Borcamın ıslatılması nedeniyle kolayca dilimleyip servis yapabileceksiniz.
Üzerine tarçın ile servis yapın.
Afiyet olsun:-)
8 yorum:
sevgili hocam..
ellerinize saglik..
ogle arasinda o kadar keyifli oldu ki..yalanci tavuk gogsunu yemeyi kaciran hocalarim adina cok uzgunum..(gelmeyenlerin sayesinde tabagima daha buyuk dilim dustugu icin de mutluyum::))))
Serincigim, boyle lezzet ustaları oldukça ne mutlu yapanlara:-) tesekkurler;)
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 13
http://nasibim.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
Akşamüstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler...
___________________________________________________
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
04.02.2008 - 10.02.2008 Tarihleri arasında
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ
http://hunerlieller.net BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI, KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK, VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ''13" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI, GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.
ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. ALLAH RAZI OLSUN DİYORUM DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM!!!
SELAM VE SEVGİLERİMLE...
Merhaba,
İyiki blog manşeti yapmış misim Zerrinim..Sayesinde bloguna geldim ve çook beğendim..Herşey harika görünüyor...Ellerine sağlık..
Sevgiler..
yağ ve nişastayla yapıldığını hiç görmemiştim nasıl olur acaba bende denemeliyim
ellerne sağlık
sevgilerr
Sevgili feyza, tesekkurler yorum icin, blogumu begendigine sevindim, beni takip edin:-)
Sevili yesim, muhallebilerde yag, un ve nisanta konunca kesip dilimleyip servis yapmasi cok daha kolay oluyor, kivam veriyor, sevgiler:-) emel
Porselen demlik etkinliklerine katilmaktan buyuk keyif duyarım, etkinlikte gorusmek uzere:) sevgiler, emel
Yorum Gönder